BeU richt zich logischerwijs op het concept ‘wees jezelf’ en begint bij; ieder kind het vertrouwen geven dat hij of zij zichzelf kan, mag en durft te zijn.
Dé reden dat BeU zichzelf wil richten op basisschoolkinderen en middels naschoolse activiteiten onze doelstelling willen bereiken. De activiteiten zullen naast plezier, een viertal belangrijke elementen bevatten:
- Social Media
- Talenten
- Maatschappelijke verwachtingen
- Balans en dankbaarheid
In deze lessen willen wij de kinderen, spelenderwijs, leren in zichzelf te geloven en hoe zij zich op een positieve wijze weerbaar kunnen maken. De aandacht richt volledig op de kwaliteiten van een kind en niet op zogenoemde problemen. We richten in feite alle energie op de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden.
De maatschappelijke verwachtingen worden steeds hoger, kinderen leren al vroeg een emotioneel patroon en horen; ‘gedraag je binnen de lijntjes’, ‘denk tussen de lijntjes’, ‘kleed je als de rest’, ‘zing niet te hard’, ‘ben niet te enthousiast’ en ‘droom niet te gek’.
Terwijl maatschappelijke verwachtingen, als deze, stilletjes de ziel van het kind begrenst worden negatieve middelen “als normaal” geconditioneerd in zijn of haar leven. Het niet kunnen voldoen aan verwachtingen leidt tot verlies van zelfrespect, het is daarom niet gek dat veel mensen verslaafd zijn aan afleiding.
Daarnaast hebben verschillende instanties er tegenwoordig belang bij om personen te labelen. Kostenbesparing morrelt aan de kwaliteit in veel gevallen. Er zijn genoeg kinderen die zich goed manifesteren binnen de opgestelde kaders, maar er zijn ook kinderen die daar moeite mee hebben.
Met de juiste mindset, maar ook hartset, soulset en healthset zullen wij de jeugd meer vertrouwen geven in zichzelf. BeU.